keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Dylon Pewter Grey -tekstiiliväri

Ostin kirpputorilta virkatun pitsipeiton, joka oli kuitenkin jo kovin kellertynyt. Kamera vaalensi peiton väriä, eikä se siksi näytä kuvassa yhtä keltaiselta kuin todellisuudessa. Muuttaakseni peiton värin ostin Lielahden Puuilosta kaksi Dylon-tekstiiliväripakettia sävyssä Pewter Grey (7,90€/kpl).

ENNEN

ENNEN

Värjäyksessä seurasin paketin ohjeita:

Pesin peiton 40 asteen pikaohjelmassa, minkä jälkeen lisäsin Dylon-värin rumpuun ja käynnistin koneen uudelleen (40 asteen pitkä ohjelma ilman esipesua). Värjätyn peiton kuivasin telineellä sisätiloissa. Pesukoneen putsasin pyörittämällä tyhjän ohjelman ja putsaamalla tiivisteet rätillä. Koska väriä tuntui jäävän tiivisteisiin, pyöritin koneessa vielä toisenkin ohjelman, jonka ajaksi lisäsin kloriteen kostutetun pyyhkeen rumpuun värijäämien poistamiseksi. Pyyhin tiivisteet vielä toiseen kertaan ja uskaltauduin sitten pesemään pyykkiä normaalisti. Vaatteet eivät värjäytyneet.

Dylon oli helppokäyttöinen tekstiiliväri. Suurimman vaivan aiheutti pesukoneen putsaus. En kuitenkaan kokenut edes sitä liian vaativaksi hommaksi.

JÄLKEEN
JÄLKEEN

JÄLKEEN

Harmaa voi olla joko puna-, viher- tai sinipohjainen. Pewter Grey on punapohjainen, minkä tähden pesuvesi värjääntyi ensin violetiksi, sitten mustaksi.

Kaksi Dylon-tekstiiväripakettia riitti mainiosti 160x200cm leveän peiton värjäämiseen. Olisin itse asiassa pitänyt vaaleammasta harmaasta enemmän, mutta muita sävyjä ei ollut saatavilla ja pelkäsin yhden paketin jättämän jäljen taittavan vaaleutensa vuoksi violettiin. Pelasin varman päälle ja värjäsin peiton tummaksi.

Kuulemani mukaan Dylon kestää 40 asteen pesuja ja säilyy arkikäytössä mutta haalenee auringonvalossa. Aion pyrkiä suojaamaan peiton auringolta ja odotella, muuttuuko väri violettiseksi tai mahdollisesti vaaleammaksi harmaaksi. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen värjäyskokemukseen, sillä alkuperäisestä väristä en ollenkaan pitänyt!

2 kommenttia: