maanantai 3. heinäkuuta 2017

Tapetointia

Väliaikaisen asuntomme tapetit eivät mukautuneet valkoiseen sisustukseeni, minkä vuoksi vanhat vaihtuivat uusiin. Sain tapetointioppini ammattilaiselta ja nyt voin iloisena kertoa, että olen jälleen yhtä taitoa kehittyneempi! Työ oli loppujen lopuksi todella helppoa, mutta en usko, että olisin kunnialla selvinnyt ilman opettajaani ja häneltä lainattuja välineitä. Tapetointipöytä, liisteri- ja saumatela sekä tapettilasta olivat ehdoton apu projektissani. (Levityslastasta oli myös hyötyä, sillä sen ja mattopuukon avulla sain vinon katon yläreunat siististi leikattua. Vaakasuorien kattoreunojen kanssa tosin en tarvinnut kyseistä työkalua.)

ENNEN (makuuhuone)

Revin vanhoja tapetteja irti sellaisista kohdista, joista ne hieman repsottivat. Muutoin annoin niiden jäädä uusien, Bauhausista ostettujen tapettien alle. Valitsin vinyylitapetit, sillä ne peittävät kohtalaisen hyvin alleen jäävät epätasaisuudet.

JÄLKEEN (makuuhuone)

JÄLKEEN (makuuhuone)

JÄLKEEN (makuuhuone)

Makuuhuoneen teksti-tapetti ei ollut kohdistettava, vaikka se sellaiselta vaikuttaakin. Läheltä katsottuna vuotien väliset saumakohdat ja tekstien jonkinasteinen eriparisuus näkyy.

ENNEN (keittiön sokkeli, josta vanha tapetti irrotettu)

Keittiön kiiltävää laattapintaa jäljittelevä tapetti puolestaan oli kohdistettava ja venyi kosteana enemmän kuin makuuhuoneen tapetti. Tähän kuosiin rakastuin! Se antaa tilalle asennetta ja ylellisyyden tuntua välillä koen eläväni hienossa hotellissa tai kylpylässä.

JÄLKEEN (keittiön sokkeli)

JÄLKEEN (keittiön ainoa näkyvä seinä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti